Китай ще изгради собствени супервлакове, 3 пъти по-бързи от тези на Мъск (видео)

НаукаOFFNews Последна промяна на 01 септември 2017 в 14:33 6919 3

Аерокосмическата корпорация на Сhina Aerospace Science and Industry Corp (CASIC) започна да разработва своя собствена система за високоскоростни влакове Hyperloop.

Планира се, че максималната скорост на движение ще достигне 1100 км/ч., съобщава China Daily.

Това е три пъти по-бързо от системата Hyperloop на Илън Мъск.

Капсулите в системата на CASIC ще се движат във вакуумни тръби с помощта на магнитна възглавница. Китайската компания е третата в света, след Hyperloop Transportation Technologies и Hyperloop One, която започва да разработва собствена Hyperloop система.

Това е първият подобен проект за Китай.

Ако проектът се осъществи, както е планиран, тази супервлак ще се движи до четири пъти скоростта на търговските полети и три пъти повече от скоростта на звука.

Aerospace Corporation има богат опит в проектирането и създаването на системи за свръхзвукови превозни средства. Същата компания разработва космически кораб, който може да излети и да кацне като нормален самолет.

Идеята за свръхскоростни влакове Hyperloop през 2012 г. бе предложена от Илън Мъск. Преди три години той оцени реализацията на подобен проект на стойност 6-7,5 милиарда долара и реши да изостави Hyperloop в полза на Tesla и SpaceX. С реализация на идеята се заеха Hyperloop Transportation Technologies и Hyperloop One.

През август Bloomberg съобщи, че предприемачът Илън Мъск ще изгради свой Hyperloop. А в края на месеца публикува видео с тестове на прототип на капсула за Hyperloop.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2

04.09 2017 в 10:02

Дръвчо нещо за барута, хартията , телескопа и т.н. да споделиш сигурно руснаците и американците са ги измислили ?

15914

1

поп Дръвчо

03.09 2017 в 03:17

Я изгради, я не.

Изобщо не е казано че на Мъск работите ще станат, а бай жълтур от няколко хиляди години се оправя по един единствен начин - чака някой да изобрети боб-чорбата след което изобретява по-люта боб-чорба с повече люти чушки в нея. И пропуска да сложи сол ама за толкова пари толкоз.

Има изключения разбира се, а понякога някой трябва и да се сети да сложи повече люти чушки ама е почти сигурно че няма да изобретят нова боб-чорба.