Компания от Северна Корея пусна свой Ipad

НаукаOFFNews Последна промяна на 31 май 2017 в 15:56 3600 0

Севернокорейската компания Myohyang пусна свой собствен таблет, наречен Ryonghung Ipad. Производителят му го нарича просто Ipad, пише Gizmodo. 

Таблетът от Северна Корея има четириядрен процесор с тактова честота 1,2 гигахерца, RAM с един гигабайт и твърд диск от 8 гигабайта. Производителите твърдят, че е сертифициран от местния регулатор.

Ryonghung Ipad е много популярен сред купувачите. Той може да изпълнява различни функции, включително четене от различни източници на цифрова информация, както и работа с документи, твърдят създателите му.

Интересно е, че Ryonghung IPAD има "връзка с мрежата" и на разположение и клавиатура. Предвидено е инсталирането на повече от 40 приложения, включително калкулатор, Енциклопедия на здравето и медицински услуги Good Doctor 3.0. 

Севернокорейците имат наглостта да крадат от най-богатата компания в света и това не е първото копие на продукти на Apple в Северна Корея. Северна Корея създаде операционната система Red Star OS базирани на Fedora Linux, която е почти напълно копира интерфейса на Mac OS X.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !