Microsoft спира работата на Skype за телевизори

Наука OFFNews Последна промяна на 09 март 2016 в 10:30 17003 1

Microsoft спира работата на приложението Skype за смарт телевизори и съответно прекратява поддръжката на вече съществуващите версии, съобщава Techcrunch.

Новината се потвърждава и от съобщение във фирмения блог на Skype. От него става ясно, че от юни тази година приложението за телевизори повече няма да получава актуализации, през него вече няма да е възможно създаването на профил в услугата, както и възстановяване на забравена парола.

Като причина за спирането на услугата за телевизори се посочва фактът, че потребителите вече не използват своите телевизори за аудио и видеоразговори, а предпочитат да използват мобилни устройства, като смартфони и таблети. Тъй като компанията иска да съсредоточи своите усилия в подобряването на приложенията за този тип устройства, тя се отказва от приложението за "умни" телевизори.

Дали работата на вече инсталирано приложение Skype за телевизор ще продължи обаче ще зависи не от разработчиците на Skype, а от конкретния производител на телевизора.

"Някои производители на телевизори може да премахнат "Skype for TV" приложението за някои или за всички свои модели. Ако имате въпроси, моля свържете се с производителя на вашия телевизор за информация за наличността на "Skype for TV" на вашия модел телевизор", пишат от Skype.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.03 2016 в 21:35

Аз пък мисля, че тепърва идва времето, когато ще говорим през телевизорите си. Причината да не го правим досега е, че камерите за телевизори струват 120 долара, а не 2 долара, като компютърните уеб камерки. Ако производителите на телевизори най-сетне възприемат една-две-три софтуерни платформи - например Android, Windows, Ubuntu, каквото щат, но да има някакъв приличен пазар за приложения, всички ще го използват за Скайп, защото няма по-удобен начин да покажеш на баба как танцува внучката от големия телевизор.