Национално състезание за бизнес идеи в сферата на чистите технологии

Наука ОFFNews Последна промяна на 03 юни 2015 в 12:02 3149 0

ClimateLaunchpad ще подбере повече от 1000 нови идеи за справяне с изменението на климата. До 20 юни 2015 състезанието ClimateLaunchpad 2015 г. е отворено за кандидатстване и в България.

Тази година България е част от второто издание на най-голямото Европейско състезание за предприемачи в сферата на чистите технологии (cleantech).

За ClimateLaunchpad и Climate-KIC

ClimateLaunchpad е програма на Climate-KIC – основната европейска инициатива за борба с промените в климата. Това е най-голямото европейско публично-частно партньорство на иновации фокусирано върху развитието на бизнес идеи за справяне с климатичните промени. Climate-KIC обединява международна мрежа от компании, академични институции и публичен сектор.

Climate-KIC е част от Knowledge and Innovation Communities (KICs създадени през 2010 от Европейския институт по иновации и технологии (EIT). www.climate-kic.org

Кой може да участва?

Студенти, стартиращи фирми, предприемачи, изследователи и служители, които мечтаят да стартират собствен бизнес могат да кандидатстват със своите бизнес идеи, свързани с изменението на климата. Най-добрите бизнес идеи ще получат достъп до KIC Climate Accelerator. Конкурсът е отворен за кандидатстване паралелно в 26 европейски страни.

Награди

От 11 май до 20 юни, можете да кандидатствате със своята бизнес идея, след което членовете на националното жури в България, ще селектират бизнес идеите с най-голям потенциал, според специални критерии.

Селектираните екипи ще участват в:

  • 2-дневен национален Boot Camp (обучение с практическа насоченост) в София, с едни от най-добрите обучители на Climate Launchpad;

  • Специална обучителна програма на всеки от селектираните екипи, в 6 коучинг сесии, които ще помогнат на вашата идея да се превърне в атрактивен бизнес за инвеститор;

  • Национален финал и представите своята бизнес идея пред национално жури и да станете част от ТОП 3 в България, както и да получите много награди.

Класираните на първите три екипа от националното сътезание, получават възможността да представят своята бизнес идея на Европейското състезание в началото на септември 2015 година, в Амстердам, Холандия. Топ 3 на Европейския финал печелят от € 2500 до € 10,000, а всички участващи екипи ще могат да докажат потенциала на своята бизнес идея пред инвеститори и да привлекат интереса на KIC Climate Accelerator.

Условията за кандидатстване можете да видите на официалната страница на състезанието climatelaunchpad.org

Подробности за реализацията на състезанието в България, можете да откриете на страницата на официалния координатор за България – Cleantech Bulgaria.

"Ние виждаме големи възможности за създаване на иновативни бизнес идеи за борба с изменението на климата. Това състезание помага за събиране на най-добрите идеи и свързва хората в една cleantech общност от предприемачи, университети, фирми и инвеститори. Заедно можем променим икономика в света." - заяви Frans Nauta, заместник директор на Entrepreneurship Climate-KIC.

Страница на статията : 0102
Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !