Нов бот проплаква, щом скоростта на интернет падне

Наука OFFNews Последна промяна на 01 февруари 2016 в 16:15 3340 0

От една страна е досадно да се оплакваш на интернет доставчика, когато скоростта падне, но от друга е неприятно да не получаваш от него услуга с нивото на качество, за което си плащаш. За хитрото решение на потребител на корпорацията Comcast на име Алексей П. (AlekseyP) ни съобщава engadget.

Той създал бот, захранван от миникомпютъра Raspberry Pi, който публикувал съобщение с оплакване в социалната мрежа Twitter всеки път, когато скоростта на интернет връзката паднела под 50 Mbps (което е една трета от скоростта, която трябва да получава - 150 Mbps).

Машината автоматично вграждала в съобщението и цифрите с текущите скорости на сваляне и качване, съпоставени с тези, които били договорени.

Алексей признава, че не се е "заял" с Comcast толкова, заради неговата бавна връзка, а по-скоро, защото смята, че всеки трябва да получава рекламираните скорости - не само тези, които повишат глас. Според него е неправилно, че интернет доставчиците рядко правят каквото и да било без официално оплакване.

Все пак усилия като неговите може да си струват, ако успеят да накарат интернет гигантите да забележат проблемите с качеството на услугите си, които по принцип биха игнорирали. Ако и вие искате да пробвате хитрината на Алексей, можете да изтеглите програмния код на бота, който той използвал.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !