Нов робот на Boston Dynamics вече ходи по сняг и носи кутии

Наука OFFNews Последна промяна на 25 февруари 2016 в 10:28 11438 1

Кредит Youtube

Американската компания Boston Dynamics публикува видео, в което представя възможностите на най-новия си робот, който е от серията Atlas.

В него се демонстрира, че машината, освен че ходи изправена, може да отваря вратя, да се разхожда в гора и то по сняг и да носи товари.

Важно е да се отбележи, че маршрута на робота сред природата не е бил подготвен по-рано - т.е. му е зададено да стигне до определена точка и той сам е избрал пътя си до нея.

На някои особено заледени места или при дълбок сняг роботът губи равновесие и едва не пада, но моментално успява да се стабилизира и да продължи.

В частта, в която новият робот трябва да вдига кутии и да ги слага на рафт, човек със стик за хокей на лет му пречи - удря кутията, така че да падне от ръцете на робота, бута самия робот назад от кутията на земята и т.н. Машината обаче продължава своята работа и се придвижва до кутията на земята, дори когато тя е изместена от първоначалното ѝ място.

В един момент човекът дори бута робота да падне "по лице" на земята. Машината обаче успява да се изправи с помощта на силните си хидравлични "ръце". Ето и пълното видео с демонстрациите:

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.03 2016 в 13:22

Моля някой да ми обясни защо ми става жал когато го блъскат и му бутат кашона.. нали е машина просто