Облакът на Тесла е използван за копаене на криптовалута

НаукаOFFNews Последна промяна на 21 февруари 2018 в 12:41 7027 1

Хакери проникнаха в облачните сървъри, използвани от автомобилите Тесла и ги използваха за копаене на криптовалута, съобщава The Verge.

Пробивът в системата бе открит от RedLock. Достъпът до сървърите на Tesla в облачното пространство на Amazon Web Services е станал възможен, тъй като системата за управление на сървърите Google Kubernetes не е била защитена с парола.

за разкрития пробив бе съобщено от представители на компанията, които бързо са отстранили уязвимостта. От "Тесла" твърдят, че данните за потребителите не са засегнати.

Експертите на RedLock твърдят, че употребата на облачните сървъри за копаене на криптовалута е много по-лесно, отколкото достъпа до данните, съхранявани на тях. Според техните данни 58% от потребителите на облачни услуги се сблъскват с хакерски атаки на своите сървъри, при 8% от случаите това е свързано с копаене на криптовалута.

"Неотдавнашното нарастване на стойността на криптовалутата направи много по-доходоносно за киберпрестъпниците да крадат изчислителната мощ на организациите, отколкото техните данни", заяви техническият директор на RedLock Гаров Кумар (Gaurav Kumar) пред Gizmodo. "Именно публичните облаци на организациите са идеални цели поради липсата на ефективни програми за защита от заплаха. Само през последните няколко месеца разкрихме редица подобни инциденти, включително и този на Тесла".

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

1

Стефан

22.02 2018 в 04:04

И?
Цялата история "мъск" е просто пирамида. Утре ще се чуе и друго. Какво е изненадващо?