Основателите на Telerik поемат „Академията на Телерик“, обучението остава безплатно

OFFNews Последна промяна на 21 декември 2016 в 13:31 6342 0

От началото на 2017 г. „Академията на Телерик“ ще се отдели от софтуерната компания Progress като независима организация. Тя ще се ръководи от четиримата основатели на Telerik – Светозар Георгиев, Бойко Яръмов, Васил Терзиев и Христо Косев.

"Вярваме, че най-доброто бъдеще на Академията е именно в ръцете на нейните създатели", заявяват от компанията.

Преди две години американската компания Progress Software купи Telerik за рекордните за софтуерен разработчик в България 262,5 млн. долара. Наскоро името на българската компания също стана Progress, но академията, предлагаща напълно безплатно обучение за деца програмисти, запази името "Телерик". Именно тази структура на компанията е основното звено у нас, в което се създават кадри за ИТ индустрията ни.

Сертификатите за завършени курсове в "Академията на Телерик" в много софтуерни фирми са документ, изискван за кандидатстване на работа и са ценени повече от диплома за висше образование. 

Сега Progress и „Академията на Телерик“ се разделят като собственост и управление.

„Академията на Телерик” продължава да провежда обученията си без промени. Тазгодишните програми на „Софтуерната академия”, „Училищната академия” и „Детската академия”, включително и програмата с CoderDojo, ще продължат да се провеждат в същия безплатен формат без прекъсване и през 2017 г.

Както досега, всички обучения ще се случват в обучителния център в Младост 1А в София, както и в останалите 11 града в страната. В екипа на Академията също няма промени и всички запазват досегашните си роли.

"Радваме се, че вече можем да отдадем напълно времето и вниманието си на „Академията на Телерик” и със същия хъс, който досега сме посветили на Telerik и Progress, да преследваме каузата ѝ. Имаме много и големи амбиции за бъдещето на Академията и с тази крачка поставяме основата на следващия етап от развитието ѝ. Нуждата от отлично подготвен, високопродуктивен и адаптивен талант остава на дневен ред и с радост ще си партнираме с останалите инициативи и компании в нашата екосистема, за да можем заедно да подпомогнем ръста на ИТ индустрията посредством качествено технологично образование в България", заявяват четиримата основатели на водещата българска технологична компания. 

"Телерик" е създадена преди 12 години. Постепенно се разраства и в момента има над 650 служители в България и офиси в Канада, Великобритания, Германия, Австралия и Индия. Telerik няколко пъти е била обявявана за работодател №1 в България. Telerik няколко пъти е била обявявана за работодател №1 в България.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !