Първият портативен 3D принтер и скенер (видео)

Наука ОFFNews Последна промяна на 17 февруари 2015 в 12:12 4408 0

Сингапурската компания Blacksmith Group пусна първия в света компактен 3D принтер, който има функциите и на скенер, и на копирна машина и може да прави дигитален модел на малки обекти.

Устройството се нарича Blacksmith Genesis и позволява на потребители, които нямат дълбоки познания за 3D софтуера за печат, да сканират всеки обект, след това да редактират цифровия модел на компютъра си и да отпечатат новото подобрено копие.

Високотехнологичното устройство се предлага с черен алуминиев корпус и тежи около 6 килограма. То е оборудвано с LCD екран, Wi-Fi модул, вграден четец за SD-карти и USB-порт за бързо отпечатване на модели от паметта. 

За разлика от другите търговски 3D-принтери, Blacksmith Genesis използва иновативна въртяща се платформа за сканиране и печат на обектите. Тази патентована платформа позволява да сканирате обекта на 360 градуса.

В допълнение, Blacksmith Genesis ви позволява да отпечатате обекти в обем до 6,5 литра, което е два пъти повече от обема на произвежданите досега 3D принтери от същия размер. Резолюцията на устройството е 50 микрометра, т.е. възпроизвежда два пъти по-подробно, отколкото  други подобни устройства.

За сканиране се използва 5-мегапикселова камера, която помага да се създаде дигитално копие на обекта само за 6 минути.

Blacksmith Genesis е и първият 3D принтер, който позволява дистанционно наблюдение в реално време и автоматично откриване на грешки благодарение на вградената камера. Казано по-просто, тази функция позволява на потребителите да контролират процеса на печат и да го управлявате със смартфона си от всяка точка на света.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !