PayPal обяви партньорство с Vodafone в сферата на NFC

Двете компании ще се опитат да възродят позабравената технология за безконтактни разплащания

Александър Александров Последна промяна на 23 февруари 2016 в 10:52 1779 0

Кредит PayPal

В рамките на тазгодишния Световен мобилен конгрес в Барселона гигантът в алтернативните разплащания PayPal обяви ново партньорство с телеком групата Vodafone, чрез което ще се опита да възроди интереса към стандарта за безконтактни разплащания NFC (Near Field Communications).

Междувременно платежната компания анонсира и обновяване на своето мобилно приложение, което ще позволи поддържане на NFC. През второто тримесечие на годината тя ще позволи първоначално на потребители от САЩ и Австралия да извършват плащания през своите телефони, използвайки NFC модулите им. В няколко европейски страни пък потребителите на мобилния портфейл, предлаган от Vodafone, ще могат да използват приложението на PayPal за разплащания чрез същия мобилен стандарт. Услугата вече е достъпна в Испания от тази седмица.

Припомняме, че NFC технологията, която заработи официално преди няколко години, позволява обмен на данни на много близко разстояние. Това я прави подходяща както за безконтактни разплащания така и за приложения за контрол на достъпа, споделяне на файлове и др.

Въпреки големите усилия на телеком индустрията обаче до момента стандартът така и не се е наложил и постепенно някои от големите играчи се отказаха от плановете си за неговото развитие. От PayPal обаче са на мнение, че през последните 18 месеца технологията се развива добре и има бъдеще.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !