Ексклузивно Протеините и мазнините също повишават инсулина. Това означава, че диетата трябва да е персонализирана

Самолетът Solar Impulse 2 напусна Мианмар и се отправи към Китай

Наука ОFFNews Последна промяна на 30 март 2015 в 08:08 11729 1

Самолетът Solar Impulse 2, използващ за полет само слънчева енергия, в понеделник, тази сутрин е излетял от град Мандалай, Мианмар и сега се движи към град Чунцин в централната част на Китай, според сайта на проекта

Самолетът Solar Impulse 2 на 20-часов полет трябва да преодолее разстояние от около 1 375 километра и да се приземи на международното летище на град Чунцин и след кратък престой да се отправи към друг град на Китай - Нанкин.

След Китай самолетът ще прекоси Тихия океан с междинна спирка в Хавай, а след това ще се приземи във Финикс и в Ню Йорк. Като пресече Атлантическия океан, самолетът ще спре в Южна Европа или Северна Африка и ще се върне в началната точка, от която тръгна - Абу Даби. Околосветското пътешествие се планира да отнеме пет месеца.

Размахът на крилете на самолета е 72 м, а теглото - 2,3 тона. Монокрилото на самолета е покрито с 17 200 соларни панели, които произвеждат енергия за захранване на електрическите двигатели на самолета. Максималната скорост на самолета е 140 километра в час.

На 9 март Solar Impulse 2 стартира от Абу Даби.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.03 2015 в 12:23

Велико!