Създадоха най-малкия микроскоп за смартфон (видео)

Nurugo Micro може да увеличава обекти до 400 пъти и работи чрез просто поставяне върху камерата на мобилния телефон

Александър Александров Последна промяна на 17 април 2016 в 12:14 10498 1

Екип от американски инженери представи най-малкия микроскоп, създаден да работи със смартфон. Той се нарича Nurugo Micro и може да увеличава наблюдаваните обекти до 400 пъти, показвайки изображения във висока резолюция.

В момента екипът набира средства за серийно производство на модела в сайта за споделено финансиране Indiegogo.com. До края на кампанията остават 23 дена, като тя вече е изпълнила своята предварително зададена цел от 50 000 щ. долара със 114 процента. Повече информация за устройството и за самата кампания е достъпна на този адрес.

Nurugo Micro е изключително лесен за използване. Всичко, което потребителят трябва да направи, е просто да го прикрепи към корпуса на смартфона с едно движение, така че микроскопът да е поставен точно върху камерата. Няма допълнителни кабели или батерии.

Устройството на практика може да се използва навсякъде и по всяко време. Това го прави особено подходящо както за образователни и изследователски цели, така и за любители, които искат да разглеждат миниатюрни обекти в ежедневната си работа. Микроскопът има собствена патентована технология за осветление и се предлага с приложения за мобилните операционни системи Android и iOS.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1

19.04 2016 в 01:38

Това е едно от най-смотаните видеа, които съм гледал. Толкова глупости за една проксарна лешичка. Жалко, че не беше презентирано с iphone, та идиотия да бъде пълна.