Създадоха първия виртуален магазин за филми (видео)

Проектът е на компанията Netflix и работи с очилата за виртуална реалност HTC Vive

Александър Александров Последна промяна на 26 май 2016 в 15:39 3677 0

Американската онлайн филмова компания Netflix създаде първия магазин за филми във виртуалната реалност. Той е достъпен през VR очилата HTC Vive и се нарича Netflix Zone.

Компанията, която днес е сред най-бързо развиващите се доставчици на филмово съдържание, всъщност спечели от това, че замени традиционното ходене до магазина и обикалянето по щандовете с дискове и касети, с удобството да избереш предпочитаното заглавие докато седиш удобно на канапето у вас.

Сега Netflix е решила да обедини двете изживявания, позволявайки да се „разходим“ из виртуално копие на нейния филмов магазин, докато същевременно останем у дома си. Шоурумът е създаден от трима програмисти, участващи в хакерски конкурс на Netflix.

Както можете да се уверите във видеото, проектът позволява на потребителите, използващи VR очила, да разглеждат щандове със заглавия, както и да „взимат“ предпочитаните от тях филми, визуализирани като добрите стари видео – касети. Ако пък ги хвърлят към стената срещу тях, на нея изниква виртуален екран, на който започва и самият филм.

Виртуалният магазин е пример за начина, по който според някои компании ще пазаруваме в близко бъдеще – използвайки шлемове и очила за виртуална реалност ще разглеждаме щандовете и продуктите в триизмерно копие на физическия търговски обект. Концепцията на практика е своеобразен микс между днешните електронни магазини и традиционните търговски площи и има за цел да запази усещането, което ни дава шопингът днес, но без да напускаме дома си.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !