Създадоха смартфон, който се управлява чрез огъване (видео)

Прототипът се нарича ReFlex и е разработен от канадския Кралски университет

Александър Александров Последна промяна на 18 февруари 2016 в 09:55 23993 0

Кредит ReFlex

Изследователи от Кралския университет на Канада създадоха прототип на смартфон, който е с огъващ се корпус и на практика може да се управлява чрез неговото прегъване нагоре или надолу. Моделът се нарича ReFlex и работи с операционната система Android, версия KitKat.

Устройството не само е едно от първите с огъващ се дисплей, но и за разлика от предишни такива модели, е първото, при което този дизайн реално е интегриран с функционалността. За целта е използван гъвкав, чувствителен на докосване OLED екран LG, както и хаптичен модул, който разпознава разположението на корпуса.

Сензорите зад дисплея пък усещат силата, с която той се прегъва и изпращат тази информация на приложенията в него. Както можете да се уверите от клипа, това позволява на работещия със смартфона да управлява разнообразни приложения чрез огъването на корпуса.

Така например той може да разгръща електронни книги или комикси чрез прости огъвания на телефона и дори да играе популярната игра Angry Birds по същия начин. Резултатът е един клетъчен апарат, при който ефектът на огъване не само изглежда иновативно, а и реално е от полза.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !