Щатски медии обявиха, че Apple ще става виртуален мобилен оператор

От технологичната компания отрекоха информацията

Александър Александров Последна промяна на 07 август 2015 в 07:28 1496 0

Кредит Apple

Американското технологично издание Business Insider публикува непотвърдена информация, че компютърният гигант Apple ще предлага мобилни услуги.

От корпорацията отрекоха информацията. Припомняме обаче, че Apple и друг път е подхождала по подобен начин, включително преди пускането на първия си модел iPhone, както и на първия таблет iPad.

Компанията рядко публикува официални прессъобщения, а често новините от нея излизат под формата на вътрешна (инсайдърска) информация, без да получават официално потвърждение.

Според медията, Apple вече тества в САЩ мобилни услуги, предлагани по модела MVNO (mobile virtual network operator – мобилен виртуален оператор). Това е концепция, при която дадена компания предлага мобилни услуги, без да изгражда собствена мрежа и да инвестира в честотен капацитет. По този начин тя се фокусира върху маркетинга и изграждането на търговската мрежа.

Първият оператор в света, използващ този бизнес модел, е Virgin Mobile на британския милиардер Ричард Брансън, който стартира през 1999 година. Само във Великобритания към момента има над 40 виртуални мобилни оператора.

От Business Insider твърдят, че освен в САЩ Apple възнамерява да пусне мобилни услуги също и в Европа, където вече преговаря с различни мобилни оператори. От изданието посочват, че стартът на услугите няма да е скоро. Официалният отговор от говорител на ИТ корпорацията обаче е, че тя не е дискутирала и не планира да създава MVNO.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !