Toyota отваря трета лаборатория за разработка на автономни коли

Наука OFFNews Последна промяна на 09 април 2016 в 15:40 2254 0

Изпълнителният директор на компанията Акио Тойода (Akio Toyoda)

Корпорацията "Toyota Motor" отваря нова лаборатория, която ще работи в областта на изкуствения интелект и роботиката, съобщава Ройтерс.

Това ще бъде третата лаборатория на Toyota в САЩ и ще се намира в град Ан Арбър, щата Мичиган. Очаква се да е готова през юни тази година и резултатите от нейната работа ще се използват за усъвършенстване на бъдещите автономни коли на компанията.

Едната лаборатория на японския автопроизводител е в град Пало Алто, Силициевата долина и работи в сътрудничесто с университета Станфорд. Другата лаборатория е в град Кеймбридж, щата Масачузетс. Тя работи си сътрудничи с Масачузетския технологичен институт (MIT). Бъдещата лаборатория ще работи с Мичиганския университет, като в нея ще работят около 50 души.

Още през ноември миналата година Toyota съобщи, че ще инвестира 1 млрд. долара за изследване и разработка на изкуствен интелект през следващите пет години. Разбира се, инвестицията е логична предвид увеличаващия се брой компании, навлизащи в сферата на автономните коли.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !