Ултралуксозен японски влак вече е на разположение на разглезените пътници (галерия)

Антония Петрова Последна промяна на 04 май 2017 в 10:01 7236 0

Върховното луксозно преживяване предлага влакът "Шики-шима", но всичко си има цена - за да получите този лукс, трябва имате между 2 800 и 10 000 долара за 2 или 4-дневно пътешествие.

Влакът е създаден по плановете на конструктора Кен Кийоюки Окуяма (Ken Kiyoyuki Okuyama) само от най-добрите възможни материали, повечето от които са свързани с традиционни японски умения, съобщава ВВС News. Името в превод означава "Остров на четири сезона".

Футуристичните вагони за наблюдение са създадени по начин, който да предлага успокоение за пътниците докато влакът преминава през пасторални гледки. Влакът пътува от Токио до най-северния остров Хокайдо. 

На разположение са стаи за 34 пътници в 10 вагона, затова няма и да има състезаване за мястото с най-добра гледка. Пътуванията са от една до три нощи. Максималната скорост на влака е 110 км/ч или около една трета от постигнатата нормална скорост на влаковете-куршуми в Япония. Оборудван е както с електромотори, така и с дизелови двигатели. 

Плановете за влака бяха обявени от компанията East Japan Railway през 2014 г. и оттогава търсенето на билети не е спирало. За местата по време на първото пътуване, осъществено на 1 май, дори е разиграна лотария. Билетите вече са разпродадени до май 2018 г.

Храната в първокласния ресторант на борда ще се приготвя от най-добрите майстори готвачи, отличени със звезда на Мишлен и ще се сервира от униформени келнери.

Всичко във влака цели да конкурира преживяванията в луксозен хотел - включително камина, край която щастливците да опънат крака с чаша шампанско в ръка. 

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !