Честване на Световният ден на влажните зони на 2-3 февруари в РПНМ - Пловдив

Ваня Милева Последна промяна на 02 февруари 2023 в 00:01 3835 0

Кредит Регионален природонаучен музей – Пловдив

Регионален природонаучен музей отбелязва Световният ден на влажните зони (World Wetlands Day), който честваме ежегодно на 2 – ри февруари. Тази година Регионален природонаучен музей чества Световният ден на влажните зони в два поредни дни – 2.02 (четвъртък) и 3.02 (петък) 2023 г.

Заповядайте на 2-ри февруари, в четвъртък от 08:30 до 17:00 часа (последна продажба на билети до 16:30 часа), за да разгледате пътуващата изложба на Регионален природонаучен музей – Пловдив „Река на биоразнообразието “, която ще бъде позиционирана във фоайето на музея, както и в експозиционните пространства.

На 3 -ти февруари, в петък от 10:00 часа до 16:00 часа ще имате възможност да участвате в занимателни дейности:

- ателие за оцветяване на тема: „ Птиците – нашите приятели“
- обучение чрез преживяване „Гладни птици“ – помогни на птицата да стигне до любимата си храна, като проследиш линията – игра с лабиринти. Играта е подходяща за деца над 4 години. С помощта на родител и с помощта на нашите интерактивни таблети може да се попълнят и местообитанията на написаните птици. 
- образователна игра „ Детектив в зала „Сладководен аквариум“ – дава се работен лист с няколко букви, на който децата записват имената на рибите започващи с тези букви, както и различните цветове на рибите. Играта е подходяща за деца над 8 години.

Забавлявайки се ще научите интересни факти за експонатите от зала „Птици“ и живота на обитателите от живата експозиция на Регионален природонаучен музей – Пловдив.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !