Ексклузивно Астронавтът Майкъл Лопес-Алегрия с лекция във Физическия факултет

Феновете на плоската земя за първи път организират международна конференция

НаукаOFFNews Последна промяна на 02 ноември 2017 в 15:09 20983 1

За първи път ще се проведе Международна конференция "Плоска земя 2017". Тя ще събере поддръжниците на теорията за плоската земя на 9-10 ноември в град Роли, столицата на Северна Каролина.

Това събитие, според официалния му сайт, е "образователна инициатива на отделни хора и организации, обединени от общата цел за истинско научно изследване на сътворената земя".

Въпреки че науката е установила много факти за структурата на Слънчевата система като цяло и на Земята конкретно, сред обикновените хора в САЩ, а и не само там, набира популярност "теорията за плоската земя". Тези хора вярват, че повърхността на Земята е плоска, отричат ​​общоприетите обяснения за промяната на деня и нощта, сезоните, появата на затъмнения и други астрономически събития.

Привържениците на тази теория отричат не само сфероидната форма на Земята, но и нейното движени, движението на Слънчевата система, какво и скоростта на движение нашата Галактика.

Международната конференция Flat Earth 2017 е първото такова ежегодно събитие. Планирани са участия на повече от дузина лектори. Сред докладите са: "НАСА и другата космическа лъжа", "Плоската земя и Библията", "Плоската земя с научния метод" и др.

Записали са се за участие над 300 души, а за да я слушате онлайн, ще трябва да заплатите 27$.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!