Град в Исландия изключи уличните лампи, за да се види северното сияние (снимки, видео)

Наука ОFFNews Последна промяна на 30 септември 2016 в 12:50 16257 0

Град Рейкявик, столицата на Исландия, изключи уличното си осветление за един час от 10 часа местно време в около дузина квартали, позволявайки на жителите си да се насладят на северното сияние.

Много хора, които видяха изумителната гледка от Рейкявик, споделиха своите снимки в Instagram и Twitter, разкривайки танцуващото полярно сияние над някои от забележителностите на града.

オーロラ

Снимка, публикувана от hoshi (@xingqiaoyan) на

Поради високата си географска ширина, Исландия е чудесно място за наблюдение на северното сияние, когато небето над страната е сравнително безоблачно. Цялата седмица метеорологичните условия бяха доста добри, давайки възможност на хората да видят разноцветните завеси на северното сияние.

Полярното сияние се случва, когато заредени частици от Слънцето се спуснат в горните слоеве на атмосферата на Земята. Тези слънчеви частици се насочват по линиите на магнитното поле, което означава, че повечето от тях ще попаднат в горната част на атмосферата над полюсите на Земята.

Ако има слънчеви бури полярните сияния могат да се разпространят до по-ниски географски ширини и това явление може да се наблюдава и от места, които обикновено нямат този шанс.

Учените могат да предскажат кога сиянията ще украсят небето над определени места, благодарение на сателитите, които следят слънчеата активност.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !