Ниагарският водопад почерня (видео)

НаукаOFFNews Последна промяна на 03 август 2017 в 00:04 9039 1

Кредит Rainbow Air Inc

Американският държавен департамент на опазване на околната среда заяви в сряда, че потъмняването на река Ниагара, която влиза в комплекса от водопади, се обяснява с неправилното използване на системите за пречистване на отпадъчните води на съседните заводи, съобщи IFLScience.

Група туристи засне на видео почернелите води на река Ниагара. Според тях, Ниагарският водопад се е превърнал в черна смрадлива лагуна, съобщава Associated Press.

"Само се молим да не е нефтен теч", заяви Пат Проктър, вицепрезидент на туроператорската фирма Rainbow Air Inc пред местния вестник Buffalo News. "Изглеждаше като научнофантастичен филм".

Природозащитната служба в района отговори на видеото, след като видеоклипът стана популярен в социалните мрежи и се извини.

Администрацията заяви, че е виновен персоналът за пречиствателните станции, който е забравил да почисти филтъра на резервоарите преди източването на вода.

Въпреки това, няма щети върху околната среда, тъй като концентрацията на частици и въглеродни остатъци във водата не превишава допустимите граници. Освен това, във водата няма масла и разтворители.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12373

1

Emigirl

03.08 2017 в 15:22

И черен пак искам много да го видя :)