Състезание за тийнейджъри „В крак с климата“

Климатека Последна промяна на 04 март 2022 в 16:14 10101 0

Кредит: Екологично сдружение „За Земята“

Целта на състезанието е да предизвика учениците да предложат и да приложат в своето ежедневие природощадящи и социално отговорни действия за приспособяване към климатичните промени. Предвидени са пет предизвикателства, в които могат да се включат млади хора между 15 до 19 години, а крайният срок за участие е 22 март 2022 г.

Толкова много говорим за климата, но как действаме в ежедневието си? Какво всъщност знаем за климатичните промени? Какъв ще бъде светът през 2050 година? Красиво ли е санирането? Колко енергия и отпадъци пилеем у дома и в училище?

Ако сте на възраст между 15 и 19 години и ако искате да отговорите на някой от тези въпроси, съберете си екип или се включете самостоятелно в състезанието „В крак с климата“ на Екологично сдружение „За Земята“ най-късно до 22 март.

Бъдете предвестници на по-доброто бъдеще като изберете едно от пет предизвикателства и споделете своите идеи и практически примери за това как чрез личните си действия да живеем по-етично и устойчиво, намалявайки своя екологичен, ресурсен и климатичен отпечатък.

Според сложността, темата и изпълнението на вашите работи ще можете да спечелите една от над 200 броя разнообразни и природосъобразни награди. Бонус точки получавате, ако включите информация и конкретни примери относно въздействията върху жените в следствие на климатичните промени.

Темите са:

  • Спестяване на енергия, енергийна ефективност, възобновяеми енергийни източници
  • Намаляване и избягване на отпадъците
  • Въздействията на климатичните промени върху жените
  • Вдъхновяващи призиви за лични или колективни действия за приспособяване към климатичните промени.

Изберете си едно от петте предизвикателства.

Повече информация, условия на конкурса, фомуляр за участие - ще намерите на сайта за състезанието за тийнейджъри „В крак с климата“ на Екологично сдружение „За Земята“.

Състезанието се провежда в партньорство с ЕкоВарна, „Грийнпийс“ – България и Климатека.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !