Търсят се хора за работа в Антарктида, издръжливи на вонята на пингвините

Наука OFFNews Последна промяна на 22 февруари 2015 в 10:11 8675 2

Кредит S.Berkley

Базата Port Lockroy на малкия остров Goudier

Музеят на пристанище Порт Локрой на остров Гаудиър (Goudier) в Антарктида търси да наеме хора, които могат да понесат компанията на "две хиляди миризливи пингвина". Това се посочва в изискванията за кандидатите в обявата на фонда UK Antarctic Heritage Trust (UKAHT).

В нея се отбелязва, че кандидатите ще трябва да носят тежки кутии по хлъзгави скали и мокър сняг като едновременно с това избягват пингвините, за да не се мият в продължение на месец и, ако е необходимо, да преживяват без отопление или течаща вода. От потенциалните сътрудници се изисква добра физическа форма, добро здраве, както и владеенето на чужд език, освен английския.

Малкият остров Гаудиър се намира толкова далече, че дори хеликоптерите не могат да долетят до него. Това означава, че до най-близкия лекар има три дни път с кораб. Няма интернет и телефон или други средства за връзка с външния свят, с изключение на радиостанция. В продължение на шест месеца на острова е светло 24 часа, а температурата рядко се дига над 5 градуса по Целзий.

Одобрените кандидати ще работят в магазина, в пощата, в самия музей на базата Порт Локрой от ноември до март, т.е. по време на пролетно-летния сезон. През този период базата се посещава от около 18 хиляди души.

Свободната длъжност е на разположение до 27 февруари, а месечната заплата е около 1,700 долара, плюс командировъчните. UKAHT има нужда от общо четирима души, като националноста им не е от значение. Те ще бъдат обучени на територията на Обединеното кралство.

Британската база в Порт Локрой е построена през 1944 г. и се е използвала в началото като военна, а след това - като изследователска. През 1962 г. тя е изоставена, а през 1996 г. започва да се възстановява, от 2006 г., базата е под контрола на UKAHT, който създава музей. На базата има още поща и магазин за сувенири.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.02 2015 в 01:37

Много куца оферта ако ме питате.. това да не се къпеш и миеш месец ? Най вероятно миризмата на пингвини няма да е единствената там :)

23.02 2015 в 07:58

ИздРЪЖливи се търсят, все пак...