Вълнуващи кадри на слънчево затъмнение от космоса (видео)

НаукаOFFNews Последна промяна на 19 август 2017 в 13:34 3599 0

Само след два дена, на 21 август, сянката на слънчевото затъмнение ще прекоси Северна Америка като предоставя рядък спектакъл за тези, които имат достатъчно късмет да го видят.

Това е събитие, което ще бъде гледано и записано от милиони, но тези тайм-лапс кадри, заснети от космоса показват един изглед на затъмнението, на който малцина могат някога ще станат свидетели.

Японският метеорологичен спътник Himawari 8 улови момента, когато сянката на Луната преминава над Тихия океан в зашеметяващи детайли.

На 9 март 2016 г. голяма част от Тихия океан, обхващаща Индонезия, Малайзия, но също и големи части от Югоизточна Азия и Австралия, стана свидетел на частично слънчево затъмнение. То бе пълно за Индонезия и за централната част на Тихи океан, започвайки от изгрев слънце над Суматра и завършвайки при залез на север от Хавай. В Източен Тихи океан продължителността му надхвърля повече от 4 минути. Най-големият град по пътя е Палембанг в южната част на Суматра (423 километра от Джакарта и 478 километра от Сингапур).

Предстоящото пълно слънчево затъмнение ще бъде първото за Съединените щати, което ще премине от бряг до бряг, след почти един век.
Повече от 10 милиона американци, според сведенията, както и жители на други страни, планират да пътуват до пътя на пълното слънчево затъмнение.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !