Забранено е посещението на 4 тайландски острова (видео)

Наука OFFNews Последна промяна на 30 май 2016 в 17:01 14812 0

Кредит www.sunsail.com.au

Остров Кай Нок.

Преди по-малко от две седмици, тайландското правителство затвори за туристи острова Тачай. Миналата сряда тайландските власти обявиха за закриването на още три други острова.

Ограничаване на достъпа до островите Тачай, Кай Нок, Кай Нуй и Кай Най е въведено, за да се запазят плажовете и застрашените коралови рифове, съобщава Lonely Planet.

Островите Кай Нок, Кай Нуи и Кай Най са разположени по протежение на брега на популярната туристическа дестинация остров Пукет.

Рекламираният като "най-красивият остров " е вече затворен за туристи.

Министерството на морските и крайбрежните ресурси (DMCR) на Тайланд твърди, че кораловите рифове в района на островите Пукет, които са известни с богатите си и красиви цветове, са до 80% унищожени. А естествената красота на района силно е пострадала от нашествието на туристите. 

Регионалният началник на DMCR Ватчарин На Тхаланг (Watcharin Na Thalang) обясни на среща с туроператорите, че избелването на коралите се ускорява заради човешката и в частност туристическата дейност.

Трите острова са приемали по 60 туристически корабчета на ден. Туристите прекарват до 3 часа на ден в гмуркане с шнорхел и водни спортове. Сега от островите ще бъдат премахнати всички туристически атракции, магазини и ресторанти.

Плажът Ко Самуи, на който вече няма плажни партита. Снимка: Flightspeed / CC BY 2.0

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !