5-те най-брутални видеоклипа на National Geographic за 2016 (видео)

Наука ОFFNews Последна промяна на 25 декември 2016 в 13:11 20664 0

Кредит National Geographic

В природата няма само сладки панди, които се търкалят весело в снега.  

Тази година National Geographic привлича вниманието ни към 5 видеоклипа на животни, които са "спечелили сърцата" на редакторите на изданието. Те показват, че природата е по-често сурова и жестока. Представени са брутални картини от питон, който се опитва да преглътне антилопа и после я повръща до хлебарка, която се промъква преди да се смачка.

Видеоклиповете са само за ценители. Предупредени сте. 

5) Паяк влачи мишка в австралийски дом

Джейсън Уомъл (Jason Womal) тъкмо се е прибирал от работа, когато съседът му го извиква да види "нещо готино".

Готиното нещо се оказва този гигантски паяк-ловец, който влачи мъртва мишка през кухнята на съседа му в Копабела, Австралия. 

Особено ужасяващо е, че паякът е в състояние да носи мишката, докато се движи по отвесната повърхност на хладилника.

Австралия има 94 вида паяци-ловци, които са големи, космати и са известени с това, че ужасяват хората, докато "се промъкват иззад завесите," според Австралийския национален музей.

4) Хлебарки се промъкват, докато се смачкват

Хлебарките могат да се промъкнат през пукнатина с височината на две монети в рамките на секунди, игнорирайки смачкане 900 пъти телесното им тегло, и се движат със скорост, еквивалентна на човешки спринт от 300 км в час.

След изграждането на машина, която притиска хлебарките (няма ранени хлебарки) и серия от тесни тунели, учени от Бъркли заснеха американски хлебарки, които се промъкват през пукнатини и продължават с почти максимална скорост.

Каква е целта на всичко това? Изследователите имат намерение да изградят роботи, които имитират хлебарките, със съчленени екзоскелети, които им позволяват да преминават през малки пространства. Така че, някой ден може да бъдете спасени от хлебарка-робот.

3) Питон поглъща и повръща антилопа

Този питон в Gorakhpur, Индия, изгуби своя обяд, а "залъкът", който се опитваше да погълне, бе наистина доста голям.

Една змия, вероятно бирмански питон, се опитва да изяде цяла антилопа, когато започна да се събира тълпа. Притеснена от хората, змията повръща частично смляната антилопа.

Змиите често повръщат тежката храна, ако им се наложи бързо бягство. А някои змии могат да изядат огромна плячка само няколко пъти в годината, така че лишаването от храна, може да доведе големи неприятности.

Поуката от историята: Оставете змиите на мира.

2) Жаби-некрофили

Някои животни правят отвратителни неща, защото са объркани.

По време на размножителния период, жабите са известни с това, че се възползват от всяко нещо, което им прилича на способно за чифтосване - включително мъртви жаби. Това поведение е заснето под водата в Италия в клипа по-горе, но ужасната грешка може да се случи и на сушата. През април биолози в Индия са наблюдавали самец на обикновена азиатска жаба, опитвайки се да се чифтоса с женска, смачкана на шосе. Най-вероятно той е бил привлечен от феромоните, химикали, които женската е секретирала, преди да умре.

Описани са и други видове животни, които погрешно се опитват да се размножават с мъртви или дори с неодушевени предмети. Мъжките бръмбари-златки (Buprestidae) в Австралия са наблюдавани, да се опитват да се чифтосат с изхвърлени бирени бутилки с неравности, приличащи на кафявите крила на женските бръмбари. Мъжките са еволюирали, търсейки най-голямата женска, която могат да намерят, така че бутилките вероятно им изглеждат най-секси.

Биолозите наричат това ​​"еволюционен капан", което означава, че поведение, което някога е увеличавало шансовете за възпроизвеждане на животното, сега има обратен ефект в новата ситуация.

1) Лешоядът отвътре

Това изключително видео, направено от фотограф на National Geographic, дава необичайна гледна точка на лешоядите - поглед отвътре, от гледната точка на трупа.

Носителят на награди фотожурналистът Чарли Хамилтън Джеймс (Charlie Hamilton James) засне това видео през януари като част от една история за лешоядите и техния намаляващ брой по целия свят за списание National Geographic. (вж " Лешоядите отвратителни. Ето защо ние трябва да ги спасим")

"Обичам лешоядите", разказва Джеймс, "и то не само защото те са харизматични, интелигентни и физиологично невероятни".

"Не, аз обичам лешоядите по един наистина прекалено извратен начин. Това, че се хранят с мърша е отблъскващо, но-нека да си го кажем, е завладяваща гледка".

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !