Ексклузивно Астронавтът Майкъл Лопес-Алегрия с лекция във Физическия факултет

Adidas създаде 3D отпечатани обувки от пластмасови отпадъци, изхвърлени в океана

Наука ОFFNews Последна промяна на 13 декември 2015 в 10:05 9269 3

Кредит Adidas

Маратонки, отпечатани с 3D принтер и материал от рециклирана пластмаса от океана, са създадени от Adidas в сътрудничество с Parley for the Oceans, организация, посветена на намаляването на пластмасови отпадъци в океаните.

Обувката е само прототип, но целта й е да се покаже как индустрията може да "преосмисли дизайните си така, че да се помогне за спирането на замърсяването с пластмасови отпадъци на океана", според Adidas.

Горната част е изработена от океански пластмасови отпадъци и 3D отпечатана подметка от рециклиран полиестер и стари рибарски мрежи, съобщава The Verge.

Adidas обеща да предприеме и други мерки, за да се намали замърсяването с пластмаса, като постепенно премахване на употребата на найлонови торбички в своите магазини до края на първото тримесечие на 2016.

Ето как изглежда прототипа на обувките на Adidas:

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.01 2016 в 11:37

До 1, народни цени? Тази технология не е никак евтина. Събирането на отпадъци в океана е безплатна и разработката същ? По-нормално е тези да струват 120 Марки, че и повече от всичките други изфабрикувани от нископлатени деца някъде в Азия.

До 2 Значи или или. Или всичко ще е природосъобразно или нищо така ли? Такива пък хейтъри като тебе са най-зле. Ти как си захранващ своето его? Като презираш и иронизираш всякакъв опит за промяна към по-добро?

13.12 2015 в 23:22

Ще им цапнат някаква безбожна цена за скапан чепик, и същите, които си купуват най-новия айфон и носят рамки за очила без стъкла ще си ги купят и ще си галят насраното его колко природосъобразни са.

13.12 2015 в 13:27

Те това е БЪДЕЩЕТО!
1 - Рециклирани суровини - безплатни са.
2 - 3D принтиране - няма нужда от работна ръка.
3 - Народни цени - само някакви си 120 марки, предполагам.