Чайка победи човек в играта "тука има - тука няма" (видео)

Наука ОFFNews Последна промяна на 24 август 2016 в 11:17 9273 1

Благодарение на своя интелект чайката на два пъти печели в популярната в миналото игра на уличните мошеници "тука има - тука няма", показва Gizmodo.

Естествено, за да се навие чайка да играе на глупави човешки игри, й трябва подходящ стимул.

Храната е скрита в една от трите чаши, човекът се опитва да подведе птицата, но чайките са умни. Всъщност, може би се оказват и по-умни от някои хора.

Това не е единственият пример за висока интелигентност на птиците. Конкретно за чайките е установено, че могат да нападат организирано, за да добият храна. Прочути със своята интелигентност са новокаледонските врани, които могат да си правят инструменти, макар че наскоро някои учени твърдят, че това се дължи на наследени инстинкти.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12688

1

Emil Kasamakov

24.08 2016 в 13:04

Явно не сте виждали как се играе "тука има-тука нема" и какви хватки се прилагат за да се излъже погледът. С тази бавна скорост на местене на чашките всеки умствено изостанал човек ще победи.

Характерен белег на високата интелигентност е абстрактното мислене. Тук не виждаме пример за такова и е доста тъп изводът да обявявате чайките за по-умни от някои хора само въз основа на тази игра.

Но като цяло сте прави - чайките със сигурност са по-умни от някои "журналисти" във вашата медия.