Детска лаборатория за забавна химия и биология в София през октомври

За втора поредна година Научната лаборатория на Байер за деца ще се проведе в Националния музей „Земята и хората“

Наука ОFFNews Последна промяна на 12 октомври 2016 в 10:30 3684 0

Кредит Петър Йорданов

И тази година Националният музей „Земята и хората“ в София ще стане домакин на научна лаборатория за приложна и забавна химия и биология за деца, организирана от “Байер България” в периода 12-22 октомври.

По време на инициативата ще бъдат демонстрирани интересни експерименти, които ще покажат на децата забавната страна на науката.

Експериментите са подходящи за деца на възраст 9-12 години.

Научната лаборатория на деца се провежда в България за втори път.

„Форматът е изключително полезен и интересен за децата. Миналата година имахме огромен успех с първото издание на лабораторията. Освен, че кара децата да се чувстват като истински изследователи, проектът засилва любовта им към природните науки. Целта ни е по интерактивен и достъпен начин да доближим децата до науката и да предизвикаме у тях желание за учене“, споделя Габор Равицки, управляващ директор на „Байер България“ ЕООД.

Участници в детската научна лаборатория ще бъдат учениците от няколко столични училища. На 15 и 16 октомври (събота и неделя) събитието ще бъде отворено за посещение с начални часове 10:00 ч., 13:30 ч. и 16:00 ч. Входът е свободен и за участие е нужно предварително записване на тел. 02/832 33 44 (в работни дни).

За втора година проектът ще бъде осъществен с подкрепата на Регионалното управление на образованието, София-град и с приятелската подкрепа на Сдружението на ръководители на олимпийските отбори по природни науки.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !