Докторът, който ще трансплантира глава, тренира с реанимиране на човешки трупове (видео)

Наука ОFFNews Последна промяна на 20 септември 2016 в 14:21 20767 0

Д-р Канаверо позира във фотосесия.

Спорният неврохирург, който има намерение да извърши първата трансплантация на човешка глава, очерта плановете си за провеждане на експерименти тип "Франкенщайн" за реанимиране на човешки трупове, за да тества техниката си, съобщи Daily Mail.

Д-р Серджо Канаверо (Sergio Canavero), водещ на групата Advanced Neuromodulation Group от Торино, и неговите сътрудници смятат, че са в състояния да проведат първата трансплантация на глава следващата година.

Те разказаха за плановете си за проверка дали могат да свържат отново гръбначния мозък с главата на друг човек. Лекарите имат намерение да използват електрическа или магнитна стимулация, за да "реанимират" нервите в пресни човешки трупове и дори да възстановят движението на трупа.

В статия за Surgical Neurology International, д-р Канаверо и колегите му от Южна Корея и Китай правят паралел с историята на Франкенщайн, където се използва ток за съживяване на чудовище, съшито от трупове.

Това твърдение идва след като сътрудниците му пуснаха видео кадри до няколко новинарски медии, включително клип, показан във вторник по Sky News. Видеото показва куче, ходещо малко препънато на четири крака и размахващо опашка. Sky News твърди, видеото е заснет три седмици след експериментална хирургическа операция за съединяване на напълно прекъснат гръбначен мозък на кучето.

В доклада, публикуван в понеделник в списание Surgical Neurology International, Канаверо описва в детайли техниката, използвана за транспшлантация на кучето и твърди, че ще направи трансплантация на човешка глава - или по-точно за трансплантация на тяло - възможно през следващата година, съобщава Business Insider.

Д-р Канаверо твърди, че резултатите доказват, че използваната техника, известна като синтез GEMINI на гръбначния мозък (GEMINI spinal cord fusion), ще работи и при хората и ще съедини заедно двата края на гръбначния мозък.

Валери Спиридонов, 30-годишен руски компютърен програмист, страдащ от форма на спинална мускулна атрофия, наречена болест на Вердниг-Хофман, доброволно ще се подложи на операцията. Но руснакът разкри, че приятелката му е против тази транплантация.

Претенциите на италианския доктор изпълват обаче със скептицизъм много хора в научната общност, които предупреждават, експериментите с животни, все още не означават, че да се трансплантира главата на човек е възможно.

В сп. Surgical Neurology International д-р Канаверо заяви, че резултатите от експериментите трябва да разсеят напъно истерията около трансплантацията на главата "веднъж завинаги".



Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !