Домашен коронавирусен тест получи спешно одобрение от американския здравен регулатор

Ваня Милева Последна промяна на 18 май 2020 в 14:00 5740 0

Кредит Everlywell

Новият комплект за тестване на коронавирус вкъщи току-що получи спешно одобрение от Американската агенция по храните и лекарствата FDA.

Комплектът за събиране на проби от компанията за домашно тестване Everlywell ще бъде наличен само по лекарско предписание. Онлайн въпросник, прегледан от лекар, ще открива потенциалните пациенти.

Комплектът включва назални тампони за вземане на проба заедно с напълнен с физиологичен разтвор флакон за съхранение на тампона, който се изпраща до една от две частни компании: Fulgent Therapeutics или Assurance Scientific Laboratories. Тези лаборатории разполагат с разрешение за обработка на коронавирусни тестове на Everlywell.

„От момента, в който натиснете бутона за поръчка, до момента, в който получите резултатите от теста на вашия телефон, този процес е проектиран да продължи от три до пет дни“, заяви говорителят на Everlywell Кристина Сун (Christina Song) пред New York Times.

Сун заяви, че тестовите комплекти ще бъдат налични  на базата в края на май за 135 долара за брой.

FDA е дала разрешение за спешни случаи на два други домашни комплекта за тестване за COVID-19  дома - за комплекта с тампон за носа на LabCorp и за комплекта на Rutgers Clinical Genomics Laboratory, при който се взамат проби слюнка.

ИзточникBusiness Insider

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !