Ето какво може да се случи, ако не измивате грима си

НаукаOFFNews Последна промяна на 05 юни 2018 в 12:25 8206 0

Кредит Caters News

Една жена с навик да не измива спиралата си, развива тъмно пигментирани бучки под клепача си, причинени от натрупването на парченца от спиралата.

Сериозни проблеми с очите е получила една австралийка заради навика си да не измива спиралата на миглите си, съобщава Live Science, позовавайки се на доклад за случая.

50-годишната жена търси помощ от очния си лекар, след като преживява неприятното усещане, че в очите й има нещо, според доклад, публикуван в майския брой на списание Ophthalmology. Жената признава, че използва много спирала повече от 25 години и не винаги сваляла грима си.

"Имах лошия навик да нося много грим и да не го измивам", разказва въпросната жена Тереза ​​Линч (Theresa Lynch) пред Daily Mail.

Когато лекарят изследва долната страна на клепачите на жената, намира тъмно пигментирани бучки под конюнктивата, която представлява прозрачната мембрана - лигавицата, която покрива бялата част на окото и вътрешната повърхнина на клепача. Някои от бучките дори са спукани по повърхността на конюнктивата, се казва в доклада. Проблемите с очите на жената са свързани с конюнктивит (възпаление на конюнктивата) и увреждане на роговицата .

"[Бучките] бяха потънали толкова дълбоко, че частиците се трупаха една върху друга ... Чувствах се толкова некомфортно, клепачите ми бяха подути и тежки, защото ги оставих толкова дълго [нелекувани] - разказва Линч.

Лекарят на Линч, д-р Дана Робай (Dana Robaei), очен хирург и клиничен старши преподавател в Медицинската гимназия на Университета в Сидни, заяви пред Daily Mail, че тъмните бучки са причинени от натрупването на парченца от мастилото на спиралата под клепачите на Линч. Имаше опасност очите на Линч да са инфектирани, което в редки случаи може да доведе до слепота, коментира Робай.

"Трябва да сте педантични" по отношение на почистването на спиралата, добавя Робай.

Линч е подложена на 90-минутна процедура, за да се премахнат бучките, но все още има белези върху клепачите си, пише Daily Mail.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !