Химиотерапия, а не хомеопатия, помага за лечението на рака

НаукаOFFNews Последна промяна на 15 август 2017 в 13:56 19304 2

Кредит Keep Health Care Safe and Secular

Пациентите с онкологични заболявания, които се обръщат към алтернативната медицина е 2,5 пъти по-вероятно да умрат в рамките на 5 години, установи изследване на Йейлския университет.

Проучването е публикувано в Journal of the National Cancer Institute.

Ужасно е човек да премине през рака. Химиотерапията идва с много неприятни странични ефекти и никога не дава 100% гаранция.

Така че, когато някой ви каже, че ще се оправите с помощта на ароматни соли, а не лъчетерапия, които нямат странични ефекти, лесно е да се разбере защо някои хора изберат "чудодейното лечение", пише IFLScience.

Но има една причина, поради която лекарите препоръчват химиотерапията, а не хомеопатията. Когато алтернативните терапии докажат своята ефективност, те просто ще се превърнат в медицина. Те се наричат ​​"алтернативни", защото не са доказали по никакъв начин, че работят.

За да добавят тежест на това, което от години е известно на учените, едно ново проучване показва, че ако се отвърнете от медицинската наука в полза на алтернативните терапии за лечение на рак, е по-вероятно да умрете от болестта си.

Ароматерапия за рак на гърдата: Просто един от многото научно недоказани методи за лечение на рак. Dawn Bradford / Vimeo .


Учени от Йейлския университет пресяват Националната онкологична база данни за своето проучване "Употреба на алтернативната медицина за рака и нейното влияние върху оцеляването" (Use of Alternative Medicine for Cancer and Its Impact on Survival). Националната онкологична база данни държи около 34 млн записи на пациенти с рак, показва тяхната програма за лечение, както и процентът им на оцеляване.

От тези данни те проследяват 280 души, които са били диагностицирани с рак през 2004 г., които са избрали алтернативната медицина, а не конвенционалните лечения на рак. Те също последяват и 560 контролни пациенти, които също са били диагностицирани с рак, но са избрали конвенционалната медицина (химиотерапия, лъчетерапия, хирургия и др.)

Те проследяват двете групи и са установяват, че след пет години 78,3% от хората, които са избрали медицинско лечение, са все още живи. За съжаление, само 54,7% от хората, които са избрали другите терапии са все още живи след пет години.


Шокиращата графика от изследването, публикувано в Journal of the National Cancer Institute.

Проучването също така разглежда различните видове рак, съобщава RealClear Science. Те откриват, че при рак на белия дроб пациентите е два пъти по-вероятно да умрат до пет години при избор на алтернативни терапии. За рак на дебелото черво, вероятността е 4 пъти по-голяма, ако се отхвърли конвенционалната медицина в полза на алтернативното лечение.

Най-шокиращ от всички е процентът на оцеляване при рак на гърдата. Жените, които избират алтернативни терапии за рак на гърдата, имат пет пъти по-голям риск от смърт.

Като цяло данните от изследването са доста зловещи и все пак показват това, което вече се знаеше - най-добър шанс за оцеляване получават тези, избралите научно доказано лечение от медицински специалисти.

С напредъкът на медицината хората са оцеляват след онкологично заболяване все по-дълго и по-дълго. Отхвърлянето на медицинската наука в полза на алтернативни терапии е отхвърляне на шанса за живот.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

2

Стефан

15.08 2017 в 20:10

И какво друго можеш да правиш, ако не е доброкачествен, и ако вече има метастази?

15914

1

поп Дръвчо

15.08 2017 в 16:09

Че с хомеопатия няма да потръгнат нещата е сигурно.

Ама и химиотерапията, конкретно за рак, доста балистични резултати дава.