Илън Мъск: Паниката по коронавируса е „тъпа“

Илън Мъск се надсмива над опасностите от COVID-19 пред служителите на SpaceX

Ваня Милева Последна промяна на 18 март 2020 в 08:21 9230 1

Илън Мъск изпрати меморандум на служителите на SpaceX в петък, в който описва опасностите от COVID-19, болестта, причинена от новия коронавирус, който сега се счита за пандемия, съобщава BuzzFeed News.

Мъск заяви на служителите си, че е много по-вероятно да умрат от автомобилна катастрофа, отколкото от COVID-19. Той допълва, че въз основа на доказателствата, които е видял за COVID-19, не смята, че това е „в топ 100 на рисковете за здравето в Съединените щати“. Имейлът следва туит на Мъск, изпратен миналата седмица с думите, че „коронавирусната паника е тъпа“. 

Мнението на Мъск за новата коронавирусна пандемия е в противоречие с мнението на Световната здравна организация (СЗО). Както отбелязва BuzzFeed, автомобилните катастрофи не са вирусна инфекция, която може да се разпространи експоненциално, а здравните експерти, цитирани в доклада, казват, че коментарите на Мъск са едновременно непочтени и опасни.

Изявленията на Мъск относно COVID-19 идват в момент, когато автомобилната индустрия, подобно на много други сектори на американската икономика, е започнала да ограничава работата си, за да помогне за намаляване на разпространението на вируса. Ford, General Motors и Fiat Chrysler започнаха да инструктират служителите си, които не работят директно в производството, да работят от дома си, а автомобилостроителите обмислят възможността за спиране на заводитеа в бъдеще, тъй като вирусът продължава да се разпространява и прекъсванията на китайската верига на доставки допълнително усложняват производството на автомодили.

Служителите на SpaceX продължават да работят в централата на компанията в Хоторн, Калифорния, докато офисите и заводите на Tesla остават отворени за производство на автомобили. Но според Business Insider от компанията Tesla са казали на служителите, ако наскоро се върнат от пътуване до Италия, Китай, Южна Корея, Иран, Малайзия, Сингапур или Тайланд, да останат под карантина.

Междувременно коронавирусът се е разпространил в повече от 100 държави с близо 200 000 случая по целия свят към 17-ти март.

Източник

Elon Musk underplays coronavirus threat, tells employees that car crashes are more dangerous, The Verge

Elon Musk Told Workers They're More Likely To Die In A Car Crash Than From Coronavirus, BuzzFeed News.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!