Искате да видите "рибата пенис" ? Калифорнийският аквариум предава на живо (видео)

Ваня Милева Последна промяна на 19 декември 2019 в 12:22 5900 0

Кредит Monterey Bay Aquarium

Миналата седмица интернет беше залят с на пръв поглед небезопасни за споделяне във Facebook изображения на Urechis caupo, известен още като рибата пенис (penis fish), която всъщност е особен вид морски червей.

В началото на декември хиляди от тези същества са открити на брега в Северна Калифорния. Буря вероятно е извадила морските червеи от техните дупки в пясъка и ги е изхвърлила на плажа близо до Сан Франциско, където скандализираха посетителите му. Сега, когато съществуването на Urechis caupo е доведено до вниманието на обществеността, аквариумът в залива Монтерей ще извлече полза от тяхната популярност, като дори предава на живо какво правят тези знаменити червеи.

Видеото по-долу, което е предавано на живо от Калифорнийския аквариум Монтерей Бей на 16 декември, показва Urechis caupo отблизо.

Въпреки провокативния и прилягащ прякор, "рибата пенис" не е нито пенис, нито риба. Това е морски червей, който освобождава слуз от горния си край, за да улавя организми като планктон. Те израстват на дължина около 25 см и живеят по брега на Тихи океан.

Те прекарват по-голямата част от времето си погребани в пясъка, поради което гледката, разкрита по плажовете този месец, е толкова рядка.

Но вероятно не сте успели да ги видите лично, затова може да ги погледате във видеото по-горе. То показва един от тези морски червеи, който се прокрадва през тунелите в експозицията на аквариума на Монтерей Бей.

Източник: Need More Penis Fish In Your Life? A California Aquarium Has a Livestream, Mentalfloss

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !