Изнервено гепардче в зоопарк получи приятелче за успокоение - куче (видео)

Наука OFFNews Последна промяна на 02 юли 2017 в 02:21 7232 0

Малък, стресиран от отделянето от семейството си, гепард получи неочаквана подкрепа в лицето на лабрадор. По този начин служителите в зоопарка, където живее, успяват да направят гепарда по-уверен по време на живота му зад решетките.

Гепардът Кумбали започнал да губи тегло при раждането си в зоопарка Metro Richmond Zoo във Вирджиния, САЩ. Майка му не успявала да произведе достатъчно мляко, за да храни него и братчетата му, затова пазачите започват да хранят Кумбали. Но веднъж отделен от семейството си, той било отхвърлен от тях. Постепенно гепардът започнал да показва признаци на безпокойство.

Затова от зоопарка решават да му дадат приятел - малък лабрадор на име Каго. Самият Каго е спасен от кучкарник в Алабама преди да бъде предаден на зоопарка, където да се срещне със своя бъдещ приятел.

Кучета се използват за придружители на гепарди в плен от над 30 години. Първи в тази практика е зоопаркът в Сан Диего. 

"Тази симбиоза никога не би се случила в дивата природа... След като бавно ги представихме един на друг, те бързо се възприеха като приятели. Сега Кумбали може да скача, тича, лиже и играе със своя приятел Каго. Те явно дори не се разграничават като отделни видове", пишат от зоопарка Metro Richmond в специално създадения блогпост, посветен на Кумбали и Каго.

"Вярваме, че положителните резултати надвишават всякакви негативни. Двамата пораснаха заедно, те създадоха връзка, която стана неразделна, почти като братя. Кучето има успокояващо влияние, защото гепардът поема поведенчески черти от него - научава се да не се страхува от обкръжаващата го среда и я приема с доверие", пише още в блогспота.

"Кучето обикновено се превръща в доминиращата фигура в тази връзка, като става защитник и лидер. Гепардът никога няма да нарани или убие своя приятел", успокояват от зоопарка.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !