Къде живеят еднорозите? В Исландия

Антония Петрова Последна промяна на 26 април 2017 в 11:00 6506 0

Снимка: Erla Porey Olafsdottir

Еднорозите са митични същества. Семейство фермери в Исландия обаче твърди, че е открило истински еднорог - или поне нещо като еднорог - и то в собственото си стадо с овце.

Рогата на един от овните на Ерла Порей Олафсдотир (Erla Porey Olafsdottir) са слепени в едно, като се разделят чак в краищата си. И по този начин отговаря напълно на латинското значение на думата "еднорог" - unicorn (uni и corn или един рог). За да няма съмнение в това овенът е кръстен Ейнхирнингур или "еднорог" на исландски.

Местният уебсайт Iceland Monitor разказва, че точно на Коледа овенът останал по случайност сам на планински склон. Фермерите, които го забелязали, не били сигурни какво животно е това и го помислили за козел.

На всичкото отгоре лицето на овена има необичаен вид. "Рогата опъват лицето му, особено около очите, затова той винаги изглежда малко изненадан. Малко прилича на хора с опънати бръчки", споделя Ерна. Тя споделя, че Ейнхирнингур е интелигентно, спокойно животно и с благ характер. "Той е безобидно същество, овните обикновено са бойни и установяват доминиране над стадото, и понякога го ръчкат, вероятно защото е различен. Има ожулване върху челото си от едно сдърпване в стадото наскоро", допълва още собственичката.

"Забелязахме странните му рога още при раждането му, но това не беше пречка за него", отбелязва Ерна. Уебсайтът Ice News съобщава, че собствениците му не го третират като обичайния овен за разплод, тъй като бил "хърбав" и планират да го оставят да живее само до следващата пролет. Според изданието обаче, Ейнхирнингур ще доживее до старини, защото има вероятност да бъде прехвърлен в зоологическата градина в Рейкявик.

Снимка: Erla Porey Olafsdottir

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !