Как да си върнете откраднатия телефон?

Наука ОFFNews Последна промяна на 28 януари 2015 в 14:20 6594 0

Да ви откраднат телефона си е ужасно преживяване. Ако обаче се обърнете към органите на реда и доставчика на мобилен интернет, шансът да го намерите е много по-голям. 

Много често в момента, в който осъзнаете, че вашето устройство липсва, първото, за което започвате да мислите е каква лична информация има в него, какви снимки сте запазили и колко ще ви струва да го замените. 

Вашият мобилен оператор може да изисква протокол от полицията, който да доказва, че мобилния ви телефон наистина липсва. В полицията ще Ви поискат информация за телефона - марка, модел, външен вид, но също така може да поискат и номер за международна идентичност на мобилно оборудване (IMEI), който се свързва само с вашия телефон в мобилната мрежа. 

Този номер е уникален за хардуера на вашето устройство. С негова помощ оператора Ви може да преустанови мобилната услуга или да го сложи в черния списък на мрежата си и така устройството да не може да се използва. 

Ако сте загубили телефона си, без да сте записали IMEI номера си предварително - не се безпокойте.

Все още може да изтеглите кода от профила си в Google. Просто отидете на сайта на Google, влезте в меню "Настройки". След това кликнете върху стрелката до "Android tab", там можете да намерите всички мобилни устройства, които са свързани към вашия Google акаунт, а също ще е изписан и IMEI номера на вашия телефон.

В случая на Iphone номерът е написан на кутията на устройството. Ако нищо друго не свърши работа, потърсете касовата бележка. От магазина, който сте го купили може да са написали номера върху нея, в момента на продажбата.

И дано усилията ви не бъдат напразни и в крайна сметка си върнете телефона.  

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !