Коала и вомбат стават приятелки по време на изолацията в зоопарк в Австралия (видео)

Ивайла Сопотенска Последна промяна на 17 юни 2020 в 10:13 5940 0

Кредит The Australian Reptile Park

Коалата Елза и вомбатът Хоуп стават близки приятелки по време на изолацията.

Принудителната изолация по света остави много близки разделени, но в един австралийски зоопарк тя става причината за красиво ново прятелство. Коалата Елза и вомбатът Хоуп ставан неразделни докато зоологическата градина Australian Reptile Park остава затворен заради пандемията.

Двете животни проявяват интерес едно към друго веднага след като се запознават и сега вече са неразделни приятелки. Първата им среща се случва, когато служителите на парка преместват Хоуп при коалата докато почистват нейното обитание и те скоро стават близки приятелки.

Хоуп и Елза стават най-добри приятелки веднага след като се срещат. Кредит: The Australian Reptile Park

"Елза и Хоуп често да виждани да общуват", разказва говорител на парка пред Insider. "Гледачите се радват като виждат връзката помежду им и как се поздравяват всеки ден с търкане на носовете. Не им отне дълго време да станат най-добри приятелки"

Двете животни се поздравяват, търкайки носове. Кредит: The Australian Reptile Park

Вомбатите и коалите са близки роднини, затова не е изненадващо, че двете животни са се сближили. Но това не е единственото общо между тях.

"И Хоуп и Елза са имали труден старт в живота", разказва Лиз Габриел, директор на парка. "Но и двете растат здрави и щастливи."

Гледачите в парка събират приятелките всеки ден. Кредит: The Australian Reptile Park

И двата двуотробни бозайници са отгледани от служителите на парка, за да се подсигури оцеляването им. След раждането си Елза не може да бъде хранена от майка си, която страда от мастит - възпаление на млечните жлези. Затова Хейли Шът, служител на парка, я взема у дома, където я храни с по седем бутилки мляко на ден, докато коалата порасне достатъчно, за да се храни с евкалиптови листа.

Коалата Елза. Кредит: The Australian Reptile Park

Сега Елза вече е по-добре и споделя вниманието заедно с новата си приятелка. Видео на нежните моменти между двете животни е наскоро публикувано на Facebook страницата на парка и бързо достига почти 250 000 гледания към настоящия момент.

"Елза е на малко повече от година и е чудесно преживяване да виждам как света я обича толкова, колкото и аз", обяснява Шът. "Хоуп е малко слънчице и просто знаехме, че двете ще се радват да се запознаят. Те двете създадоха много специално приятелство и нямам търпение да видя как ще разцъфти".

Вомбатът Хоуп. Кредит: The Australian Reptile Park

Посетителите вече могат да видят на живот Елза и Хоуп след като паркът отвори отново врати. Шът се надява, че връзката между двете животни ще привлече внимание към голямата скорост на изчезване на видове, на която сме свидетели в момента.

"Елза и Хоуп са чудесни посланници на австралийската природа, а тя има нужда от цялата помощ, която може да получи", смята Шът. "Нашият символ - коалата, за съжаление преживява сериозен спад в броя на популациите, което се дължи донякъде и на сериозните пожари, които се случиха по-рано тази година."

Източник: Insider - A koala and wombat have become the best of friends during lockdown at an Australian zoo

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !