Малката коала Джоуи излезе от торбичката на майка си

Наука ОFFNews Последна промяна на 29 януари 2015 в 17:20 3667 0

В зоологическата градина на Южна Каролина, Riverbanks Zoo, наскоро за първи път се показа за посетителите малката коала Джоуи. Тя е мъжка, родена през май от майка Лоти и баща Джими и вече излезе от торбичката на майка си.

Раждането на коала е рядко явление за зоологическите градини.

Торбестите мечета от Австралия, коалите, са предимно нощни животни и често спят по 18-20 часа на денонощие. Въпреки, че приличат на мечета на външен вид, коалите не са мечки, а торбести роднини на кенгуруто.

Те предпочитат евкалиптовите гори на континенталната част на Източна Австралия. Въпреки че съществуват повече от 600 разновидности на евкалипта, коалите ядат само няколко вида от тях. Те са придирчиви към храната и имат предпочитания към определени видове листа.

В дивата природа, младите женски, обикновено раждат по едно малко годишно, а по-възрастните - обикновено се възпроизвеждат на всеки 2-3 години.

След период на бременност около 30-35 дни, се ражда 2 см дълго, сляпо и мъхесто мъничко животинче и то започва да се движи в торбичката на майка си. То разчита на добре развитите си сетива за мирис, допир и вродения си усет за посока. То се свързва с една от двете гърди. Малката коала остава в торбичката на майка си за около 6-7 месеца и пие само мляко.

След като излезе за първи път от торбичката, Джоуи ще се вози в нея, ще излиза от нея и обратно ще се връща за мляко докато стане твърде голям за да побере вътре. Джоуи ще напусне майка си, когато стане между 1 и 3 години, в зависимост от това, дали мама ще роди следващия си Джоуи.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !