Ексклузивно Протеините и мазнините също повишават инсулина. Това означава, че диетата трябва да е персонализирана

Опасност от сексуалното въздържание няма, смятат учените

Наука ОFFNews Последна промяна на 07 януари 2017 в 11:00 28257 1

Кредит Mommyish

Тази статия е полезна за всеки, който сериозно се страхува от спермотоксикозата ("отравяне от задържане на спермата") или женския й аналог. 

От гледна точка на науката всякакви опасения, свързани със сексуалното въздържание, са неоснователни.

Въздържанието не подкопава здравето

Да започнем с най-очевидните предимства - въздържанието е най-добрата защита срещу полово предаваните инфекции. Не може да се заразите чрез тоалетната седалка и в басейна с хламидия, гонорея, сифилис и трихомониаза. Може да получите ХИВ и хепатит и след кръвопреливане, но така или иначе въздържанието намалява риска.

И не трябва да се забравя, че и при практикуване на орален секс, също е необходимо да се използват предпазни средства, в противен случай може да се заразите с полово предавани инфекции, предупреждават от американските Центрове за контрол и превенция на заболяванията (Centers for Disease Control and Prevention).

Ако не сте правили секс дълго време, не се страхувайте, това няма да навреди на вашето здраве. Въпреки че изследванията върху ефекта на въздържанието върху здравето са малко, то направените досега показват, че няма какво да се притеснявате. Това, че изследванията са малко, говори, че учените смятат темата за ясна и че въздържанието не създава сериозни проблеми..

Спермотоксикозата не съществува

Спермата се състои от сперматозоиди и семенна течност. Нито едното, нито другото не е токсично за човека. Сперматозоидите периодично загиват и се унищожават като всяка друга остаряла клетка в организма. Между другото, ако приемем, че спермотоксикозата е реална, тогава тези мъже, които са си направили вазектомия, трябва да страдат от ужасно отравяне - те са отрязали семепровода си и спермата до смъртта им вече няма да може да напусне тестисите им. Наистина, скоро след операцията може да има неприятни усещания, поради застоя на сперматозоидите, но след това в повечето случаи, всичко става нормално.

Спермотоксикозa на главния мозък, последeн стадий, Илюстрация: lurkmore.to

Въздържанието не прави човека склонен към педофилия и содомия

Всъщност никой не знае защо има парафилия (социално неприемливо сексуално желание). Има няколко теории, но никоя от тях не е свързана с дългото въздържание, и няма съвети, които ефективно могат да предпазват от това разстройство.

Мастурбирането не е вредно

"Хората губят твърде много време да се притесняват от мастурбацията," - съобщават авторите на книгата "Don't Put That in There!: And 69 Other Sex Myths Debunked" (Не го слагай там: И още 69 развенчани мита за секса) от професор Аарон Карол (Aaron Carroll) и доктор Рейчъл (Rachel Vreeman), която разкриват истината за някои от нашите странни и тревожни представи за човешкия организъм.

Мастурбирането е нормално и безопасно, заявява и NHS Choices.

На първо място, да се изясним, че мастурбацията не е тъжна съдба на самотника - хората, които имат връзка, може често да мастурбират, и в края на краищата това е само един от видовете сексуална активност.

На второ място, няма доказателства, че мастурбацията е вредна за здравето (стига да не поставяте неподходящи предмети или търкате прекалено активно).

Странно е да мислите в XXI век, че от "мастурбиране на ръцете ви ще порасне коса и може да ослепеете". Дори има лекари, които предписват мастурбацията като лечение на някои заболявания.

Стигмата "не прави секс"

Обикновено човек се чувства неудачник, ако след 25 години е все още девствен. Често говорят на жени, които на 20 години никога не са правили секс, нещо като: "не чакай принца на бял кон" или "отдавна трябваше да направиш нещо". Понякога човек обича да мастурбира и околностите му смятат, че това поведение за неприемливо или дори грях. Всичко това не добавя спокойствие и радост за тези, които не правят секс.

Не сексът вреди на спорта, а липсата на сън

Въздържанието не помага за постигане на по-добри спортни резултати, поне няма доказателства за това, но има малко изследвания, които доказват обратното. Дефицитът на сън със сигурност може да повлияе зле на състоянието ви, а не самият секс. Трудно е да си представим, че един професионален спортист ще се доведе до изтощение от полов акт. Но може би, ако някой смята, че сексът ще влоши състоянието му, е по-добре да се въздържа преди състезание.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15914

1

поп Дръвчо

07.01 2017 в 19:45

Илюстрацията е веднъж.

Иначе без секс че може е проверено от векове. Това не пречи на разни люде да смятат секса едва ли не за основно човешко право и да правят странни неща по този повод.