Пиърс Броснан към военноморските сили на САЩ: Спрете да убивате китове! (видео)

Наука ОFFNews Последна промяна на 11 август 2015 в 12:27 4533 0

Известният актьор Пиърс Броснан на страниците на The Huffington Post е излязъл с призив до президента Обама да се спрат ученията на военоморския флот, които убиват и увреждат китове и делфини.

Публикуваме със съкращения емоционалния му пост:

Най-мощният флот в света отказва да защити китовете и делфините по време на учения. Въпреки всичките си ресурси, иновации и ефективност, Военноморските сили на САЩ декларират, че трябва да приемем факта, китове, делфини и други морски бозайници ще бъдат увредени 31 милиона пъти през следващите пет години при рутинни учения с мощен сонар и взривни вещества край Хавай, Южна Калифорния, Мексиканския залив и Атлантическото крайбрежие. Трябва ли наистина да приемем, че близо 1000 китове може да умрат, а повече от 13 000 ще бъдат сериозно ранени?

Трябва ли китове и делфини да бъдат подложени на оглушителен шум, който ще доведе до временна и / или трайна загуба на слуха на повече от 3.5 милиона екземпляра? За видове, които зависят от слуха си, за да оцелеят - да намерят храна, да мигрират и да общуват, загубата на слуха може да бъде катастрофална. Както бе отбелязал един учен, глухият кит е мъртъв кит.

Аз отхвърлям позицията на Военноморските сили и искам от президента Обама като главнокомандващ да спре това безумие.

Ето защо аз ще работя съвместно със Съвета за защита на природните ресурси (Natural Resources Defense Council) за да се осветли касапницата, която е на път да се развихри в нашите океани и да се се засилят гласовете на тези, които вярват, че просто няма причина китовете да страдат и умират по време на рутинни учения. Флотът разполага със средствата да се гарантира националната ни сигурност и да защити морските бозайници в същото време. Вечните извинения на флота "правим достатъчно" и "не можем да направим повече" нямат смисъл.

В подкрепа на тази кампания е следния видеоклип.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !