Създаден е специален видеоканал по зоология

Наука ОFFNews Последна промяна на 11 август 2016 в 17:44 3201 0

Екип от учени и еколози създадоха BulgarianZoologyChannel, който ще популяризира научнопопулярно видеосъдържание на тема зоология. Целта е повече хора да имат достъп до интересни и образователни материали, свързани с животинския свят. Съдържанието може да се използва в медиите и социалните мрежи с информативна и обучителна цел, като качеството е гарантирано чрез подбор и редакция на материалите от научен екип.

В момента BulgarianZoologyChannel използва YouTube и в него могат да бъдат гледани три филма от 2016г., посветени на земноводни и влечуги в България. Интересен факт е, че известният български актьор Николай Урумов е режисирал два от тях. Става въпрос за сериите „Тайнствените непознати“, посветени съответно на земноводните и на влечугите, населяващи Северозападна България.


Амбицията на създателите на BulgarianZoologyChannel е ежеседмично съдържанието да бъде обогатявано - ще бъдат добавяни както филми и материали за биоразнообразието в България, така и оригинални интервюта и видеа със зоолози от различни точки на света. 

Посетете видеоканала BulgarianZoologyChannel

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !