"Случайно се залепих за крокодил..."

Наука ОFFNews Последна промяна на 11 август 2015 в 09:16 4034 0

От края на юли в Twitter набира популярност хаштагът #fieldworkfail, където учени от цял свят споделят в Twitter своите най-весели, странни и дори абсурдни ситуации на теренни изследвания.

Учените доказват, че всичко може да се обърка в природата: случайно поглъщане на фосили, различни падания в дупки и падане от лодка по средата на река, гъмжаща с крокодили. "Черешката на тортата" е може би снимката горе на тримата мъже, зебрата и дървото, достойна за сцена от "Тримата глупаци" .

Ако надникнете в Twitter тага #fieldworkfail, може да загубите часове, но ние ще ви покажем тези, които ни се сториха най-забавни.

"Случайно се залепих за крокодил, прикрепвайки радиопредавател към тялото му."

 "Залепих пръста си за крокодила, докато прикрепвах предавател със секундно лепило," разказва Staniewicz, сега Ph.D . студент в университета в Бристол. "И тогава прекарах няколко минути внимателно отделяйки пръста си от крокодила и опитвайки се да закрепя предавателя, докато местните рибари ме наблюдаваха и се смееха."

"Сложихме капани около леговището на чакал. Хванахме лъв."

"Майсторски закачих спътников маркер за хиляда долара на скат. Същият скат, когото белязах вчера."

"Потопих лодката в средата на река по време на изследване на крокодили. Два пъти."

"Вземете си кола под наем, ако сте биолози на терен".

"Когато се събират екскременти на гепард, някои от тях падат върху вас"

"Случайно се изпиках на дърво, което е маркирал ягуар като своя територия. После ягуарът ме преследваше в продължение на три седмици. Това звучи вълнуващо, но в всъщност бе ужасно".

"Когато твоята зебра, натъпкана с лекарства, намери единственото дърво в равнините на Намибия, а стволът му е разцепен точно височината на врата на животното."

"Облизвам малкия предмет да се различи дали е  фосил/скала. Фосил. Залепва за езика. Пристъп на кашлица от праха. Силно вдишвам. Преглъщам фосила."

"Този симпатичен паяк, който го снимах, а след това освободих, бе неописан вид"

"Ако не можете да направите снимка на сурикат, помолете бебе сурикат да направи една за вас."

"1988. Отидох в Ямайка, за да събирам насекоми. Ураганът Gilbert също отиде в Ямайка. Нашите капани за насекоми, най-вероятно, са заминали за Мексико".

"Реших дискретно да направя дисекция мишка набързо на "терен", т.е. NYC (Нюйоркския Сентрал парк). Някой повика полиция, ченге насочи пистолет в лицето ми"

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !