Страната на големи котки по Viasat Nature (видео)

Ваня Милева Последна промяна на 20 декември 2019 в 00:00 2262 0

Кредит Copyright © Blue Ant Media

Телевизия Viasat Nature започва от четвъртък, 2 януари, от 20:00 ч. поредица 6 епизода от 60 мин., наречена "Страна на големите котки" (Big Cat Country).

Copyright © Blue Ant Media

Три могъщи лъвски клана в долината на р. Луангва се борят, за да завладеят земята и защитят малките си, докато опасностите ги дебнат на всяка крачка. Когато температурите се повишават по време на сухия сезон, всеки триумф и трагедия се виждат ясно. Дали лъвовете ще се справят с трудностите и ще преживеят най-голямото предизвикателство в живота си?

Всеки ден от събота, 21 декември, от 19:00 ч., Viasat Nature ще показва и една "Зимна приказка

Copyright © CBC

Призив към всички любители на снеговете! Заровихме се в нашите архиви и ще ви покажем най-зашеметяващите ни документални поредици с една обща черта - комфортна покривка от пухкав сняг. Представяме ви епизоди от "Дивата Канада", "Голямото американско топене на ледовете", "Мистерията на Северното сияние", "Сибирският Одисей" и много други.

Първият сезон на приключенската поредица "Клондайк" на Viasat Explore ще започне от сряда, 25 декември, в 21:00 ч.. Ще има 6 епизода, а в главната роля ще бъде Ричард Мадън (Медичите, Game of Thrones).

Поредицата е вдъхновена от истинските истории на ловците на богатство, борили се за оцеляване със суровите и жестоки условия на канадската територия около р. Юкон.

В центъра на действието са героите Бил Хаскъл и Байрън Епщайн - приятели от детството, които рискуват всичко, за да преследват мечтата си да забогатеят по време на златната треска от 80-те години на 19 в. в Клондайк.

Двамата авантюристи предприемат трудоемкото пътуване до дивия канадски район и срещат отчаяни и опасни хора, сред които алчни бизнесмени, съблазнителни куртизанки и местни племена, които са свидетели на унищожението на земята и хората им от решени на всичко предприемачи.

"Гмуркачи за бодливо злато" ще може да гледате от четвъртък, 2 януари, в 22:00 ч..

Поредицата следва шестима смели и харизматични герои, които се борят със свирепите стихии на Южна Нова Зеландия, за да открият гастрономическия еквивалент на диамантите за любителите на вкусната храна от цял свят.

Мястото, където се въдят големи бели акули - проливът Фово, не е за хора със слаби сърца. Печално известен със суровостта си и свирепите си бури, той не предлага гостоприемна среда за шестимата гмуркачи.

Те трябва да преодолеят смразяващите температури, постоянната заплаха от нападение на акули и опасностите на свободното гмуркане. За разлика от гмуркането за абалони, гмуркането за морски таралежи в дълбокия Юг не предполага водолазна бутилка с кислород. Гмуркачите ползват само основно оборудване - неопренов костюм, маска, шнорхел, колан с тежести и плавници. Те рискуват живота си всеки път, когато скачат във водата, за да задоволят изискванията на международния глад за ценния деликатес. Те разполагат с 24 часа след разтоварването на улова си да го обработят и пакетират за ресторантите и търговските обекти по света, преди качеството му да се влоши прекалено за износ.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !