Защо кучетата скачат по стопаните си, когато се приберат

Ивайла Сопотенска Последна промяна на 23 ноември 2019 в 00:00 9787 0

Кредит pixabay

Когато кучетата се поздравяват има много вълнение, въртене на опашки и душене под тях, но в общия случай всичко това се случва, когато очите им са на едно ниво.

Разбира се, съществуват изключения заради размерите на породите и общуването между голям дог и чихуахуа може да изглежда особено и всъщност да прилича на отношенията им с хората.  

За кучетата, хората са други кучета, които ходят на задните си крака и гледат телевизия. Затова когато кучетата искат поздравят свой приятел, включително и двуног, го правят по всички правила на кучешкия етикет. 

Според сайта Spruce Pets, кучетата скачат по хората, защото искат очите им да са на едно ниво, когато ги поздравяват, както правят с другите кучета. 

Това е доста невинна причина, но действието понякога може да бъде опасно. Хора, които не са стабилни или подготвени за това може да пострадат от толкова ентусиазиран поздрав, особено от по-големи кучета. Затова е важно стопаните да дресират кучетата си да не скачат, когато поздравяват. 

Един от начините да се случи това е дресировката с повод, като стопанинът удържа кучето и му дава команда да седи мирно. Друг вариант е обучение на контрол и кучето да се приучи да седи, когато е развълнувано. 

Източник: Grunge - WHY DOGS JUMP ON YOU WHEN YOU GET HOME

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !