Акцентите по National Geographic през октомври

National Geographic Последна промяна на 21 септември 2022 в 15:13 5197 0

Изгубените съкровища на Египет, сезон 4 (8 еп. по 60 мин) Премиера: 30 октомври 2022 г. от 22:00 ч. Излъчване: Всяка неделя от 22:00 ч. Кредит: © Windfall Films

През месец октомври ни очаква богато разнообразие от интригуващи заглавия по National Geographic, сред които:

Спасителен отряд в ада, сезон 7 (8 еп. по 60 мин)

Премиера: 10 октомври 2022 г. от 21:00 ч.
Излъчване: Всеки понеделник от 21:00 ч.

© National Geographic

Тази зима героите на ледените пътища се сблъскват с необичайни метеорологични условия. Буря, която се случва веднъж в живота, както и рекордни дъждове и снегове ги поставят пред огромни предизвикателства. Справяйки се с най-тежките задания в кариерата си, Торд и Бьорн се изправят пред нови опасности и разчитат един на друг както никога досега. В северната част на страната Джо Роджър иска миналогодишния новак, Стиг, да стане ръководител на спасителни операции – но дали той е готов за тази работа?

Изгубените съкровища на Египет, сезон 4 (8 еп. по 60 мин)

Премиера: 30 октомври 2022 г. от 22:00 ч.
Излъчване: Всяка неделя от 22:00 ч.

© Windfall Films

Египет е дом на най-богатият източник на археологически съкровища в света. Камерите на поредицата проследяват работата на екипи от изявени археолози в продължение на цял сезон на разкопки. Докато пълзят в тунели под пирамидите, разкопават отдавна изгубени гробници и откриват мумии на 3 000 години, най-добрите археолози в света се надпреварват да разкрият тайните на тази древна цивилизация.

Последната битка на Хитлер, сезон 4 (6 еп. по 60 мин)

Премиера: 11 октомври 2022 г. от 21:00 ч.

Излъчване: Всеки вторник от 21:00 ч.

© National Geographic

На 6 юни 1944 г. Съюзниците най-сетне изпращат войски в Нормандия, за да отворят Западния фронт. Въпреки първоначалната изненада от десанта и напредването на войските на Съюзниците, лоялните към нацистите групи са решени да направят непробиваем обръч около градовете, укрепленията и крепостите, за да бранят Третия райх. Това са истории за отчаяни битки, водени на ръба на поражението, не просто за победа, а и за оцеляване.

Историята: Интересните моменти (8 еп. по 60 мин)

Премиера: 25 октомври 2022 г. от 23:00 ч.

Излъчване: Всеки вторник от 23:00 ч.

© National Geographic

Историята е увлекателен взор към това как сме се озовали тук, но голяма част от нея всъщност не е толкова интересна. Поглеждаме по нов начин към най-интригуващите факти от историята – като прескачаме скучните части.

Най-добрият космически телескоп (60 мин)

Премиера: 29 октомври 2022 г. от 22:00 ч.

© WGBH

Благодарение на космическия телескоп „Джеймс Уеб“ най-големите загадки на астрономията най-накрая получават отговор. Най-сложният и иновативен телескоп в света надниква в невиждани досега кътчета на космоса. Станете свидетели на пътешествието, продължило десетилетия, още преди извеждането в орбита, и се запознайте с екипа, заснел някои от най-великите космически изображения в историята на човечеството.

В утробата: Бебета животни (2 еп. по 60 мин)

Премиера: 1 октомври 2022 г. от 22:00 ч. и 23:00 ч.

© National Geographic

Нов прочит на класическата поредица на National Geographic. С помощта на новаторска фотография, най-съвременни специални ефекти и невероятни 4D- ултразвукови изображения, поредицата на National Geographic „В утробата: Бебета животни“ ни отвежда на поредица от забележителни пътешествия в необикновения свят на развитието на плода. От странното до спиращото дъха – четири уникални пътешествия, които разкриват тайните на феталното развитие и разкриват живота в утробата – такъв, какъвто не е виждан досега.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !