Давос за "Овладяване на четвъртата индустриална революция"

ОFFNews Последна промяна на 20 януари 2016 в 14:19 3065 0

Около 2500 представители от над 100 страни, сред тях 40 държавни ръководители, ще участват в започващата днес в швейцарския курорт Давос годишна среща на Световния Икономически Форум.

Тази година темата е "Овладяване на четвъртата индустриална революция", предизвикана от бързите и широкомащабни иновации в области като роботиката, безпилотните автомобили, 3D принтирането и биотехнологиите.

Основателят на форума Клаус Шваб открои няколко основни въпроса, набелязани за срещата, съобщава БНР. Един от тях е причината за бежанската криза. На вниманието на участниците е и констатацията, че 62-мата най-богати хора на Земята притежават толкова, колкото по-бедната половина от човечеството.

В Давос се очакват вицепрезидентът на САЩ Джо Байдън, държавният секретар на САЩ Джон Кери, израелският премиер Бенямин Нетаняху и външните министри на Иран и Саудитска Арабия, новият канадски премиер Джъстин Трюдо също ще бъде там, както и британският премиер Дейвид Камерън и президентът на ЕЦБ Марио Драги.

Световният икономически форум в Давос вече обяви, че масовото използване на пластмаса ще доведе до това, че през 2050-та година в океаните като тегло ще има повече пластмасови отпадъци, отколкото риба. Данните сочат, че над една четвърт от пластмасата се използва за пакетиране, но само 14 % от опаковките се събират и рециклират. Близо една трета от тях не попадат в системите за събиране и се изхвърлят в природата или задръстват инфраструктурата.

Годишната среща на Световния икономически форум се провежда на 1560 метра надморска височина в Давос - най-високо разположения европейски град с население малко над 11 000 и при средна температура за януари - 5 градуса по Целзий.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !