Делегация на Националната академия на науките на Беларус посети БАН

Катя Димитрова Последна промяна на 24 юни 2016 в 07:38 2120 0

Кредит http://www.bas.bg

По покана на Председателя на Българската академия на науките акад. Стефан Воденичаров на 23 юни 2016 г. на официално тридневно посещение пристигна делегация на Националната академия на Беларус (НАНБ), водена от заместник - председателя на Президиума на НАНБ акад. Сергей Килин.

В състава на делегацията са и директорът на Института по прахова металургияАлександър Илющенко, директорът на Научно-производствен център за многоцелеви безпилотни системи проф. Юрий Яцина и директорът на Физико-техническия институт проф. Вячеслав Томило.

В работната среща участваха Н. Пр. посланикът на Република Беларус Владимир Воронкович, съветникът по търговско-икономически въпроси в посолството Олег Белов, а от страна на БАН зам.-председателят акад. Дамян Дамянов, и.д. зам.-председателят проф. Димитър Иванов, главният научен секретар проф. Евдокия Пашева, научният секретар на направление „Нанонауки, нови материали и технологии доц. Оля Стоилова и чл.-кор. Ст. Хаджитодоров - съветник на Председателя.

Бяха обсъдени възможности за бъдещи проекти и осъществяването на съвместна дейност в рамките на подновения Протокол за научно сътрудничество между Българската академия на науките и Националната академия на науките на Беларус, подписан в Минск на 14 април 2016 г. за срок от три години.

Делегацията ще посети Националния археологически институт с музей, Института по металознание, съоръжения и технологии „Акад. Ангел Балевски“, Института по информационни и комуникационни технологии, Института по механика и Централната лаборатория по приложна физика в Пловдив, където гостите ще се запознаят с дейността на научните звена и ще се очертаят конкретни области за съвместна научно-изследователска работа.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !