Две американки са приети във всички 8 университета от Бръшляновата лига (видео)

Антония Петрова Последна промяна на 13 април 2017 в 13:06 8282 1

Йейл; Снимка: Pixabay

Само в рамките на няколко дни две американки получиха невероятните осем покани от най-елитни университети в страната да станат техни студенти. Айфома Уайт-Торп от Ню Джърси и Касандра Хсиао от Калифорния трябва да избират между Харвард, Йейл, Корнел, Колумбия, университета в Пенсилвания, Принстън, Дартмут и Браун. И двете са получили покани и от още университети извън Бръшляновата лига.

Приемането във всички престижни висши училища е изключителен подвиг, постигнат само от неколцина през последните няколко години – Куаси Енин през 2014 г., Харолд Екех през 2015 г., Аугуста Уаманзу-На и Кели Хайлс 2016 г.

Айфома Уайт-Торп е приета и в Станфорд. Тя обмисля да учи биология и да стане кардиолог. Докато вземе решение в кой университет да постъпи Айфома запълва свободното си време с общественополезна работа в обществена кухня, приют за бездомници и за American Heart Association. 

Касандра Хсиао е на 17 години и е първо поколение имигрант в САЩ. Тя се премества от Малайзия когато е на 5 години. Касандра споделя, че израства с вина за това, че продължава да се свързва с Малайзия и Тайван, откъдето са майка й и баща й. "Не се чувствах достатъчно местна, сякаш не принадлежах наистина на тази страна", казва тя.

Преминаването на езиковата бариера докато израства в дом на имигранти е залегнало в основата на нейното есе, с което успява да впечатли университетите от Бръшляновата лига. Освен в тях, Касандра е приета още в университетите в Станфорд, Джон Хопкинс, Амхърст, Нюйоркския университет, Северозападния университет, Университета на Южна Калифорния и още много други.

След като получава медийно внимание, Касандра се оказва залята с истории като нейната на имигранти в Америка. Есето можете да прочетете тук.

Желанието й е да се занимава с разказване на истории и това ще наклони везните при избора на университет. В момента работи като журналист. Работата й в училищния вестник обаче не я задоволява и се отправя към червения килим, където интервюира редица знаменитости.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4011

1

Bella Brown

04.02 2019 в 00:05

Zbog toga sam ponosan na našu mlađu generaciju. Srećno Nove Kadi i svi drugi studenti. Stvarno želimo da vi letite visoko kao što svetli snovi i budućnost.

---------------------
www.mbainmalaysia.com